28 juni 2012 - Dawson City - Whitehorse

Zonsopgang : 04u32
Om 10u vertrokken vanuit Dawson City voor onze langste autorit van deze reis, nl meer dan 500km richting Whitehorse.
Echt veel is dit niet in een regio met zo weinig verkeer.  Bovendien is het ook de enige optie want tussen Dawson City en Whitehorse is er gewoon niets.  Enkel pure natuur en soms eens een 'nederzetting' van een paar huizen.  Gelukkig halverwege, in Pelly Crossing, een benzinestation.
Vandaag de ganse dag heel mooi zonnig weer.

We rijden via de Klondike Loop richting Minto vanwaar we opnieuw de Yukon River volgen.


We passeren oa de Five Finger Rapids (stroomversnellingen) die ooit het oog van de naald en een bijna onmogelijke hindernis was voor de gold-miners die per boot naar Dawson voeren.
Op een bepaald ogenblik was het wel even schrikken toen een schoolbus, die vóór ons reed, ineens vol in de remmen ging omdat...er een beer de straat overliep.  Je mag je niet voorstellen welk een impact dat zou geven aan een snelheid van meer dan 100km/u...brrrrr.


We komen om 16u55 aan in ons hotel in Whitehorse, High Country Inn.
Aantal km gereden : 538
Zonsondergang : 23u35

2 opmerkingen:

 1. Hai,
  Allereerst gefeliciteerd met het examen van jullie zoon. Wat een ..... zijn jullie om die vreselijk enge loopbrug over te steken. Alleen de foto's bezorgen ons al angstzweet.
  Vonden jullie het te doen: in 1 x van Dawson city naar whitehorse?

  Hebben jullie trouwens een coupon boek gekocht (van ongeveer 100$ ? wij twijfelen nog namelijk)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. bedankt Esmee, Jos, ik geef het door :-).
  Wat die loopbrug betreft, er moet toch een beetje avontuur bijhoren, niet :-)?
  Dawson - Whitehorse is geen enkel probleem in 1 dag. Er is trouwens geen alternatief want er is gewoon niets tussen die 2 "steden". Het is ook een route waar er niet al te veel fotostops zijn. Niet te vergelijken met bvb de Old Denali Highway of de Richardson Highway. Je rijdt wel voortdurend door een heel mooie streek, maar dan vooral omwille van de eindeloze sparrenbossen (én het mooie weer dat we nu wél hadden). Je bent ook nooit in het hooggebergte en moet dus geen passen over. Bijna de ganse route hebben we aan 120km/u of meer gereden en dan nog werden we sporadisch ingehaald door een auto met een lokale nr-plaat. Dat deed ons vermoeden dat er niet al te veel snelheidscontrole is...:-).
  We zijn zelfs nog geen enkele dag zo vroeg "binnen" geweest als precies onze langste (km)-dag.
  We hebben geen couponboek gekocht,eigenlijk om meerdere redenen (die misschien voor iemand anders niet van tel zijn), nl. 1. Denali NP Tundra and wilderness/wildlife tour was al geboekt door de touroperator (dus hier konden we al geen coupon meer gebruiken). 2. de cruise in Seward hebben we reeds maanden geleden geboekt waardoor we (als ik mij goed herinner) 50% vroegboekkorting kregen. Blijft dus enkel nog de cruise in Valdez over waarvoor we een coupon zouden kunnen gebruikt hebben. Maar het couponboek kost meer dan de cruise, dus dat was ook geen optie. Maar anders zou ik het wel kunnen aanraden, want zodra je meer dan 1 uitstap (aan normale prijs) boekt heb je het bedrag van het couponboek al terug verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen