04 juli 2012 - Valdez - Seward

Zonsopgang om 04u43

Over het weer kunnen we kort zijn : deze morgen opgestaan met gietende regen, de ganse overtocht met de ferry gietende regen en nu we gaan slapen in Seward (23u30) nog altijd diezelfde ééntonige gietende regen.  Echt niet meer normaal.  Het stopt gewoon zelfs geen minuutje meer met regenen en er is ook geen zuchtje wind.  Alles blijft dus tussen die bergen hangen.

Om 11u15 gaan we de ferry op voor een onvergetelijke overtocht (althans dat schrijft ons roadbook) naar Whittier door de overweldigende Prince William Sound met zijn prachtige fjorden, gletsjers, walvissen, zeeleeuwen enz.  Aan boord zijn er Park Rangers aanwezig die uitleg geven over het gebied waar we doorvaren en die doen dat heel goed.
De ferry is een bijzonder comfortabele boot geschikt voor 250 personen en voertuigen.
Toch enkele foto's om een indruk te krijgen van de omgeving.  Nu en dan trekken gedurende heel korte tijd eens enkele wolken weg en dan zien we wat de Prince William Sound écht te bieden heeft en dat is waarschijnlijk nog maar een fractie van hetgeen er te zien is.Om 14u15 leggen we aan in Whittier waar er zelfs nog sneeuw ligt in de straten.
Vandaar gaat het via de Anton Anderson Memorial Tunnel en de Portage Glacier richting Seward.
Die tunnel is iets bijzonder merkwaardig want hij wordt gedeeld met de trein.  Men moet dus wachten tot de trein de tunnel door is, en dan mogen alle voertuigen er door.  We rijden dus eigenlijk op de sporen (uiteraard ligt er asfalt langs).  Heel merkwaardig en eigenlijk nog nooit ergens anders gezien.
De tunnel is zo’n 3km lang en op die manier werd er uiteraard een gigantisch bedrag uitgespaard omdat er geen tweede tunnel diende gebouwd te worden.
En zó druk is het wegverkeer hier nu ook weer niet...ik zie het nog niet direct gebeuren aan de Kennedytunnel in Antwerpen...
Omdat het weer zó dramatisch slecht is en we toch helemaal niet op uitzichtpunten zullen kunnen stoppen lopen we het visitor center binnen van de Portage Glacier en steken er opnieuw heel wat op van de wonderlijke gletsjerwereld.
We komen om 17u30 aan in ons hotel in Seward, The Breeze Inn.  We hebben een schitterende kamer met uitzicht op de haven.  Daarachter zouden er ook nog bergen moeten liggen, maar misschien zien we die morgen wel…(altijd optimistisch blijven…)
Aantal km gereden : 147

Zonsondergang om 23u20 (bestaat die eigenlijk nog wel, die zon?)

4 opmerkingen:

 1. Hallo,

  Wij zijn bezig met het uitstippelen van onze rondreis door Alaska en Yukon en gebruiken jullie blog veel als leidraad. We zien dat vele plaatsen alleen te bereizen zijn middels de ferry. Zo willen wij van Skagway via Haines naar Juneau, van Juneau naar Haines, van Valdez naar Seward, van Seward naar Homer en van Homer naar Anchorage. De site van Marine Highway Alaska geeft beperkte tijden maar vooral hoge prijzen. Kunnen jullie ons informatie geven over de prijzen en of we vooraf de ferry moeten boeken?

  Met groet,
  Charles & Daphne

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Charles en Daphne,

  jullie gaan een fantastische reis maken naar een staat die met geen enkele andere te vergelijke valt. We spreken enkel in superlatieven als wij het over Alaska hebben... Wij hadden de ferry's inderdaad allemaal op voorhand geboekt, gewoon omdat je gebonden bent aan die ene maatschappij én uren. Je wilt het niet meemaken dat je in Alaska uren gereden hebt om een ferry te halen om dan vast te stellen dat er geen plaats meer is. Voor jullie zelf zal er allicht altijd plaats zijn, maar de autoplaatsen zijn uiteraard wél beperkt. Ik kan dus enkel maar aanraden om zeker en vast op voorhand te reserveren. Wat de prijzen betreft : alles is in Alaska peperduur in vergelijking met de lower 48, gewoon omdat alles moet ingevlogen worden...
  Veel plezier alvast met de voorbereiding en...eigenlijk zij we een beetje jaloers ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg bedankt voor de snelle reactie. het plannen van kost uren internetten, maar dan heb je ook wat!! We hebben een rondreis door West Canada gemaakt en zijn verslaafd geraakt aan deze natuur, ruimte en rust, dus we verwachten veel van Alaska en Yukon. We hebben met veel plezier jullie verhalen gelezen en hopen soortgelijke foto's als aandenken te hebben, maar minder regen hahaha!

  Bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. als je van "ons" weer uit gaat, dan kan het enkel maar beter zijn ;-). Samen met het Zuidwesten zijn West-Canada en Alaska ook absoluut onze favorieten.

  BeantwoordenVerwijderen