07 juli 2012 - Seward - Anchorage


Zonsopgang om 04u43

Na een rustige morgen en nog wat blijven rondhangen in Seward, waar het deze morgen opnieuw regenvrij was,  vertrekken we pas om 11u richting Anchorage.

We rijden via de Seward Highway pal naar het noorden...


...en twijfelen even, omdat het nu droog is, om nog even de afslag naar Exit Glacier te nemen voor een tweede bezoek, maar de bewolking hangt echt te laag en de kans is gering dat we echt veel meer te zien krijgen dan 2 dagen geleden.
Idem voor de afslag naar Portage Glacier.  Die wilden we nog wel eens gaan bekijken na het bijzonder slechte weer op de dag dat we er de eerste keer langs reden.  Een 10-tal mijl echter vóór de afslag begint het opnieuw te regenen en als we die richting uitkijken zit alles potdicht, doorrijden dus maar.

Zoals zo dikwijls in Alaska zie je op de meest onverwachte momenten én plaatsen wildlife...


We verlaten even de Seward Highway en nemen de Alyeska Highway richting Girdwood, een geliefd skigebied voor de inwoners van Anchorage.
Je kan er ook de Alyeska Aerial Cableway nemen naar de Mount Alyeska.  Op een dag zoals deze, waarop de wolken zo laag hangen, heeft dit weinig zin en nadat we even door Girdwoord gereden zijn (heel mooi dorp) zetten we onze weg voort naar Anchorage.
We komen om 15u00 aan bij ons hotel in Anchorage, Coast International Inn dat gelegen is pal aan de oevers van Lake Hood Airstrip, wat nog voor een leuke afsluiter zorgt.


Nadat we alles uitgeladen hebben rijden we nog eens 'gewoon' door Anchorage, gewoon rustig cruisen (in welke stad in Europa kunnen we dat nog?) en leveren tenslotte de wagen in bij Hertz (omdat ze morgen pas vanaf 6u open zijn en dat toch net iets te krap is voor onze vlucht die om 7u20 vertrekt).

 
Het shuttlebusje van het hotel komt ons ophalen.
Aantal km gereden : 244
Zonsondergang om 23u31

2 opmerkingen:

 1. Nog niet gelezen, wel even de foto's gekeken. Complimenten, wat een prachtige foto's! En wat een mooie reis hebben jullie gehad, zoveel wildlife gezien. Ik ga binnenkort even alles bijlezen!
  Groet Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Ina,

  bedankt :-). Het was inderdaad een fantastische reis. Het contrast met het Zuidwesten van april ll kon echt niet groter zijn.
  Weeral aan het plannen voor 2013...

  BeantwoordenVerwijderen