23 juni 2012 - Anchorage - Denali National Park

Om 8u30 vertrokken vanuit Anchorage.
We waren wakker om 05.00u en al bij al viel dat nogal mee, rekening houdend met het uurverschil van 10u en het feit dat het al opnieuw daglicht was om 03u30.
Na een vrij degelijk ontbijt was onze eerste stop, zoals gewoonlijk, Walmart om voldoende water en nog wat snacks te gaan kopen.
De afgelopen weken had ik dagelijks op The Weather Channel gekeken en had niets anders gezien dan regen, regen en nog eens regen.  En dit voor alle plaatsen waar we zouden doorrijden/verblijven.
Maar vandaag was onze eerste aankoop...zonnemelk.  We stonden deze morgen immers op met een stralende zon en zo'n 23°C.Eens we Anchorage achter ons gelaten hadden kregen we een déjà-vu gevoel van eerdere reizen in Canada en het NW van de States (Glacier NP), nl oneindige sparrenwouden, meren, rivieren en besneeuwde bergen, maw schitterende landschappen om door te rijden.
We rijden via de Parks Highway richting Denali National Park en komen oa voorbij de hoogste berg van de USA, nl de Mount Mc Kinley (6194m).  Merkwaardig genoeg, terwijl wij enkel die naam kennen, wordt die hier nooit zo genoemd, maar wél gewoon 'de Denali', wat eigenlijk betekent "de Hoge" in de taal van de Athabasken, de oorspronkelijke bewoners van Alaska en dit is ook de officiële door de staat Alaska erkende naam.
We hebben bijzonder veel geluk, want blijkbaar is het in de zomer behoorlijk uitzonderlijk dat de top van de Denali zichtbaar is.

Volgende foto's werden genomen aan het Denali South View Point :Volgende foto's werden genomen aan het Denali North View Point :

Rond 16u rijden we het Denali NP binnen en lopen eerst eens het visitor center binnen waar we bij het buitenkomen zomaar mama moose en haar 2 kleintjes tegen het imposante lijf lopen...
De parkrangers houden ons op een behoorlijke afstand want blijkbaar kan mama nogal behoorlijk agressief uit de hoek komen.In de zomermaanden kan je met de auto slechts een 20km het park binnenrijden.  De rest is met de shuttlebussen.
Vermits we morgen de Denali Tundra en Wilderness tour doen met de bus rijden we nu gewoon eens tot het verst bereikbare punt.

 


Het weer is inmiddels compleet omgeslagen en we worden nog eens getrakteerd op een mooie regenboog, misschien net iets te laat aan de kant gaan staan en de camera genomen, maar toch nog net zichtbaar.
We komen om 18u30 aan in ons hotel in Denali NP, Denali Bluffs Hotel.
Aantal km gereden : 445

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat jullie veel foto's plaatsen. Wij vertrekken over twee weken en komen zo in de stemming.
    Geniet, en we blijven jullie volgen.

    Esmée/ EvdB

    BeantwoordenVerwijderen
  2. jullie zullen het zich niet beklagen :-)

    BeantwoordenVerwijderen